Mozgásszervi rendelés Budapesten - Siófokon


Go to content

McKenzie-terápia

Szolgáltatásaink

McKenzie terápia


A Mckenzie terápia egy a világban nagyon elterjedt fizikális terápiás rendszer, mellyel a mozgásrendszer reverzibilis, mechanikai eredetű elváltozásait lehet jó hatékonysággal kezelni.

A terápiát főként az alábbi esetekben alkalmazzuk:

  • Gerincsérv (discus hernia), a gerinc bármely szakaszában
  • Derékfájdalom (lumbago)
  • Hátfájdalom
  • Nyakfájdalom
  • Gerinc eredetű alsó vagy felső végtagba sugárzó panaszok


A kezelést minden esetben egy - a Nemzetközi McKenzie Intézet által pontosan meghatározott - mozgásszervi vizsgálat előz meg.
A vizsgálat során kiderítjük, hogy a kezelő technikák közül melyiket kell választanunk ahhoz, hogy a legjobb eredményt érjük el.

A McKenzie terápia alapelve, hogy nem csak a rendelőben a terapeuta segítségével dolgozunk a panaszokkal, hanem betegünknek minden esetben megtanítunk otthon végzendő egyszerű gyakorlatot, mellyel a kezelés hatékonysága növelhető. A terápia tehát a páciens aktív közreműködését igényli.

A terápiával leggyakrabban kezelt betegség a porckorong degeneratív elváltozása, melynek több formája is van a porckorong enyhe kiboltosulásától egészen a már kialakult sérvig ( gerincsérv). A terápiás eljárás lényege ebben az esetben is a célzott irányú aktív mozgások gyakoroltatása és ezzel a kitüremkedett rész (sérv) mechanikai úton történő "helyretolása". Jelenleg - nemzetközi szinten is - a legelismertebb, legjobb eredményeket mutató konzervatív terápia.

Back to content | Back to main menu